Начало Новини Тръмп се появи за първи път заедно с губернатора на щата Джорджия,...

Тръмп се появи за първи път заедно с губернатора на щата Джорджия, след като двамата съпартийци се помириха

34
Тръмп се появи за първи път заедно с губернатора на щата Джорджия, след като двамата съпартийци се помириха

Губернаторът на щата Джорджия Брайън Кемп се появи за първи път заедно със съпартиеца си от Републиканската партия Доналд Тръмп, претендент за поста на президент на САЩ на изборите на 5 ноември, след като двамата се помириха, предаде Асошиейтед прес.

Кемп и Тръмп се събраха снощи в предградието Евънс на град Аугуста на публична проява по повод на дейностите за възстановяване на щетите, нанесени на щата от урагана „Хелън“.

След като критикуваше остро каращия втория си мандат като губернатор на Джорджия Кемп допреди месеци, сега Тръмп, вече изгладил противоречията си, похвали съпартиеца си и обеща, че ще обръща подобаващо внимание на неговия щат, ако се завърне в Белия дом.

„Искам да благодаря на президента Тръмп за това, че идва в Джорджия за втори път (…) и поддържа вниманието на страната върху нашия щат, докато ние се възстановяваме“, е заявил Кемп, докато Тръмп е стоял мълчаливо зад дясното му рамо сред кашони с минерална вода и книжни кесии с хранителни продукти, описва АП.

Пред телевизионните камери Тръмп заяви на свой ред, че Кемп върши „фантастична работа“.

Отношенията между двамата охладняха след миналите избори, когато през ноември 2020 г. бившият президент нападна губернатора, защото не искаше до го подкрепи в кампанията му за отмяна на резултатите от вота, спечелен от Джо Байдън.