Начало Новини Тръмп не мисли, че би се кандидатирал отново, ако изгуби президентските избори...

Тръмп не мисли, че би се кандидатирал отново, ако изгуби президентските избори тази година

34
Тръмп не мисли, че би се кандидатирал отново, ако изгуби президентските избори тази година

Бившият американски президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп заяви, че не мисли, че би се кандидатирал отново през 2028 г., ако не успее да се върне в Белия дом на изборите тази година, съобщи Асошиейтед прес.

„Не, няма. Мисля, че това ще е всичко, това ще е всичко“, каза Тръмп, когато журналистката Шарил Аткинсън го попита дали би се кандидатирал отново.

Коментарът е забележителен, защото изглежда, че Тръмп отхвърля възможността да се кандидатира за четвърти път и защото той рядко признава възможността да изгуби законно изборите.

През 2028 г. Тръмп би бил на 82 години, с година по-възрастен, отколкото е в момента настоящият президент Джо Байдън. Байдън се оттегли от надпреварата след катастрофалното участие в дебат и след месеци на атаки от Тръмп и други републиканци, че е твърде стар и ненадежден за поста.

Проучвания на общественото мнение, проведени по поръчка на телевизиите Ен Би Си и Си Би Ес, публикувани в неделя, показват, че кандидатката на демократите, вицепрезидентът Камала Харис, взима преднина пред републиканеца Тръмп. 

Анкетата на Ен Би Си дава на Харис преднина от 5 процентни пункта. От 1000 интервюирани избиратели 48 процента са заявили, че имат положително отношение към Харис при едва 32 процента през юли – най-високият скок, регистриран в рейтинга на политик в проучване на телевизията след този на Джордж Буш Младши след терористичните нападения на 11 септември 2001 г.

В анкетата на Си Би Ес Харис води с четири пункта – 52 процента срещу 48 процента за Тръмп при възможна грешка от плюс-минус два пункта.