Начало Свят Тръмп е убеден, че ще победи Харис по-лесно отколкото Байдън

Тръмп е убеден, че ще победи Харис по-лесно отколкото Байдън

34
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Претендентът за президент на САЩ от редиците на републиканците, Доналд Тръмп, изрази мнение, че ще бъде по-лесно за него да победи кандидата на демократите, Камала Харис, вместо настоящия президент, Джо Байдън. Въпреки че някои проучвания показват малка преднина на Харис пред Байдън в битката за президентството на 5 ноември, съобщава Ройтерс.

Бившият президент Тръмп направи своето изявление по време на събитие в Уилкс-Баре в Пенсилвания, който предстои да има голямо значение за резултатите от изборите.

Същевременно вицепрезидентката Харис ще стартира автобусно турне в Западна Пенсилвания, започващо в Питсбърг днес, преди започването на Националния конгрес на Демократическата партия утре в Чикаго.

„Смятам, че ще бъде по-лесно да я победя вместо него“, коментира Тръмп, определяйки Харис като „радикална“ и „луда“. Тръмп опита да представи вицепрезидента на Байдън като изключително левичарска по множество политики. По време на събитието акцентира върху предишния й призив за забрана на фракинг – индустрия, която е от ключово значение за щата. В изявление на кампанията й бе уточнено, че тя не подкрепя такава забрана.

Също така продължи да напада Харис на лично ниво, въпреки че според политически анализатори подобни коментари биха могли да навредят на Тръмп сред умерените избиратели.

„Чували ли сте как се смее? Това е смехът на един луд“, заяви Тръмп и допълни, че не е доволен от нейната илюстрация на корицата на списание „Тайм“. „Аз изглеждам по-добре от нея“, сподели той.

В неговото изказване Тръмп повтори невярното твърдение, че губи изборите през 2020 г. поради измама, отхвърли заплахата от изменението на климата и заяви, че планът му за налагане на мита върху чуждестранни стоки няма да засегне потребителите в САЩ като данък – твърдение, което мнозинството икономисти отхвърлят.

Събитието в „Мохеган Сън Арина“, с вместимост около 8000 души, беше почти изцяло запълнено при старта на речта му. След първия час обаче започна да се разреди. Тръмп говори продължително повече от 100 минути.

Тръмп посочи, че Харис трябва да се справи по-добре с инфлацията и другите проблеми откакто тя и Байдън са на власт. Ако бъде преизбран, той заяви, че ще издаде указ, с който ще посочи на министрите в кабинета и ръководителите на агенциите да предприемат мерки за намаляване на цените.

Пенсилвания е един от трите щата в така наречения „Ръждив пояс“, заедно с Уисконсин и Мичиган, които помогнаха за неочакваната победа на Тръмп през 2016 година, както посочва Ройтерс. Байдън, който е роден в Скрантън, Пенсилвания, спечели тези три щата за демократите през 2020 година.