Начало Свят Тримата синове и двама внуци на лидера на „Хамас“ загинаха при атака...

Тримата синове и двама внуци на лидера на „Хамас“ загинаха при атака на Израел

99
Лидерът на Хамас
Лидерът на Хамас
Снимка: АП

Лидерът на организацията „Хамас“ Исмаил Хания се изказа в интервю за телевизия „Ал Джазира“, потвърждавайки смъртта на собствените си деца и обвинявайки Израел в техните смъртни случаи, докато беше въодушевен от „духа на отмъщение и убийство“, според официални източници.

Хания изтъкна, че неговите синове са жертви на усилията за освобождение на Йерусалим и джамията „Ал Акса“. „Врагът демонстрира дух на отмъщение и убийство, като презира всякакви норми и закони“, заяви Хания в интервю, което беше дадено по телефона от Доха – катарската столица, където се намира в изгнание.

Ръководителят на „Хамас“ посочи, че трагичната загуба на неговите деца няма да оклопотвори групировката да подмени позицията си по време на диалозите с Израел за прекратяване на конфликта в Газа, според упоменатите източници.

„Врагът си мечтае, че като насочва атаки към семействата на лидерите, той ще ги накара да отстъпят от желанията на своя народ“, каза Хания. „Вярващите, че заплашването на моите деца ще повлияе на позицията на „Хамас“, се заблуждават и ще бъдат разочаровани“, допълни той.

Тримата синове на Исмаил Хания – Хазем, Амир и Мохамед, бяха убити при израелски авиационен удар, разкриха медии, свързани с „Хамас“. Те бяха в кола, когато бяха на път към бежанския лагер „Шати“ в град Газа. Двама от внуците на Хания също загинаха, а третият беше ранен по време на атаката.