Начало Водещи Трети украински шофьор почина на блокираната граница с Полша

Трети украински шофьор почина на блокираната граница с Полша

144
камион

Украински шофьор на камион почина по време на блокадите на границата с Полша, които бяха организирани от полски шофьори на камиони, според информацията, предадена от Ройтерс, цитирайки местни медии.

Шофьорът се почувства зле на граничния пункт Краковец-Корчова – един от четирите пункта, засегнати от протестите. Той почина по пътя към болницата.

През миналия месец двама шофьори на камиони починаха след участието си в блокадите.

Протестиращите шофьори твърдят, че украинските шофьори намаляват цените им. От своя страна, Киев твърди, че обемът на трафика на фона на войната прави системата за разрешителни за камиони неприложима, съобщава БТА.

От 6 ноември полските шофьори блокират граничните пунктове с искане ЕС да възстанови системата, която изисква от украинските компании да си осигурят разрешителни за работа в блока, а от европейските шофьори на камиони – за влизане в Украйна.

Един от граничните пунктове, Яходин-Дорохуск, бе отворен за движение тази седмица, но може отново да бъде затворен, след като съдът постанови, че полският кмет не може да забрани на шофьорите на камиони да провеждат протест в неговата община.

Още новини от деня – четете тук