Начало Новини Треньорът на Милан Пауло Фонсека е сигурен, че футболистите трябва да надградят...

Треньорът на Милан Пауло Фонсека е сигурен, че футболистите трябва да надградят след успеха срещу Интер

29
Треньорът на Милан Пауло Фонсека е сигурен, че футболистите трябва да надградят след успеха срещу Интер

Треньорът на Милан Пауло Фонсека каза, че отборът трябва да надгради над победата си над градския си съперник Интер през миналата седмица. Специалистът е категоричен, че „росонерите“ трябва да победят Лече в мач от италианското първенство в петък вечерта. 

Седемкратният европейски клубен шампион спечели само един от първите си четири двубоя от новия сезон в Серия А и специалистите прогнозираха, че фонсека може да бъде сменен. След това Милан се наложи с 2:1 над шампиона Интер и се изкачи до седмо място във временното класиране с 8 точки.

„Трябва да потвърдим, че растем. Това е наистина важно. Победата в дербито има повече смисъл, ако спечелим и срещу Лече, защото трябва да започнем да печелим точки. Не искам да се връщам към дербито с Интер, то вече приключи. Успехът ни носи самочувствие, увереност и доста различна атмосфера. Психологическата част беше по-важна от тактиката и техниката. Тези мачове наистина са много емоционални. Важното е да си балансиран, мотивиран и енергичен“, коментира Фонсека пред медиите в четвъртък.

Има вероятност ключовият нападател Алваро Мората да не играе за Милан срещу Лече.

„Трябва да имаме приемственост. Мората беше ударен и е съмнение за участието му, ще видим утре. Ако не спечелим, някои хора може и да кажат, че ще изпаднем от елита“, каза още Пауло Фонсека.