Начало Новини Треньорът ме окуражи на полувремето, призна играчът на мача Кристоф Баумгартнер

Треньорът ме окуражи на полувремето, призна играчът на мача Кристоф Баумгартнер

39
Треньорът ме окуражи на полувремето, призна играчът на мача Кристоф Баумгартнер

Халфът Кристоф Баумгартнер бе избран за играч на мача при успеха на Австрия над Полша с 3:1 в Група „D“ на Европейското първенство.

„Всички сме изключително щастливи. Имаше голямо напрежение върху нас и не успяхме да поспим вчера следобед, защото бяхме под стрес. Ние сме освободени сега, но това е само началото на нещо, което може да се окаже голямо предизвикателство за нас“, каза австриецът.

„Спечелихме срещу Германия в подготовката за турнира. Очакванията бяха големи, но ние имаме представа каква е силата ни. Щеше да бъде голям срам, ако бяхме загубили днес“, смята футболистът на РБ Лайпциг.

„Започнахме добре, създадохме положения, но изпуснахме момента. Знаехме, че трябва да вдигнем нивото през втората част. Успяхме да отговорим и затова постигнахме положителен резултат. Знаем, че можем да си вярваме. На полувремето треньорът говори с мен и не окуражи. Имаме добри отношения и съм щастлив, че той е с нас. Исках да му покажа колко съм благодарен и затова отидох да отпразнувам с него гола ми“, каза още Баумггартнер.