Начало България Тошко Йорданов: ИТН са готови да направят експертно правителство

Тошко Йорданов: ИТН са готови да направят експертно правителство

39
Тошко Йорданов
Тошко Йорданов. Снимка: БТА

Политическата партия „Има такъв народ“ е готова да формира експертно правителство, като води разговори с всички парламентарни групи. Това бе заявено от Тошко Йорданов в предаването „Неделя 150“ по БНР. Той напомни, че партията е изразявала този ангажимент повече от веднъж.

Партията „Има такъв народ“ се намира в забавно положение, тъй като преди седмица твърдеше, че единствената партия, която успява да спечели два мандата, но без партньори не може да състави правителство, без да упомене факта, коментира той. Според него в момента от коалицията имат „уникалната възможност да намерят партньори за втория мандат“. Той посочи, че вторият мандат е отговорност, която трябва да се поеме от този, който го придобие.

По думите на Йорданов, в настоящия момент има разумен фрагмент – „Има такъв народ“ и самодоволна група – „Да, България!“, поради което все още нямат общо решение. Йорданов посочи, че Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков нямат проблем, ако бъдат министри. Той отбеляза, че те са имали правителство с подкрепата на Делян Пеевски.

Според него, теоретично има повечинство за съставяне на правителство, но то трябва да бъде основано на програма и цели. Най-добре е преди съставянето на правителството да бъде ясно какво работа ще извърши. Държавата трябва да започне да функционира, посочи Йорданов.