Начало България Тони Димитрова и братя Аргирови изнесоха концерт в Свищов за празниците на...

Тони Димитрова и братя Аргирови изнесоха концерт в Свищов за празниците на града

54
Тони Димитрова и братя Аргирови изнесоха концерт в Свищов за празниците на града

Популярните изпълнители Тони Димитрова и братя Аргирови изнесоха концерт в Свищов за празниците на града „Свищовски лозници“. На сцената на централния площад „Алеко“ те изпяха едни от най-популярните си песни пред свищовската публика. 

Преди тях на сцената излязоха танцьорите и оркестрантите от Детско-юношески танцов ансамбъл „Дунавска младост“, заедно с възпитаници на вокалния педагог Корнелия Чекелева от класа по народно пеене и изпълнители от Школа за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“ на Антоанета Георгиева, които допринесоха за празничната атмосфера.

Тази вечер кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев официално откри традиционните празници на града. Той изказа удовлетвореността си от развиването на празниците „Свищовски лозници“ и поддържането на традицията, която събира свищовлии всяка година на едно място.

Молебен за здраве и благоденствие отслужиха архиерейският наместник отец Руслан Личев и свещенослужителите от Свищовската духовна околия. Концертът приключи със заря.

По-рано днес бе открита традиционната изложба на свищовски художници, която е 47-ма поред. Раздаден бе и топъл обяд на хора в неравностойно социално положение по повод празниците.