Начало Водещи Терзиев: Управляващата „сглобка“ е работещ пример за демокрация за последните 30 г.

Терзиев: Управляващата „сглобка“ е работещ пример за демокрация за последните 30 г.

159
Васил Терзиев
Снимка: БТА

Интересен факт е, че управляващата конфигурация може да се смята като един от най-добрите примери за демокрацията през последните 30 години.

Това беше казано от кметът на София, Васил Терзиев, по време на предаването „Дума на годината“ по Дарик радио.

Въпреки различните си гледни точки, те трябва да работят заедно, да вземат решения и в крайна сметка резултатите са видими.

Този път виждаме посоката към Шенген и към еврозоната. Вижда се стабилност, някакъв контрол и баланс. Моето желание е да постигнем това и в Столичния общински съвет, добави Терзиев, цитиран от БТА.

Той обясни, че процесът на коалиране никога не е лек. Въпреки различията в идеологията с някои от колегите си, той се надява, че това няма да промени основната цел, която е да помагат на софиянците.

От решаващо значение е да бъде осигурена промяна в системата. Много от нещата, които виждаме като крайен резултат, зависят от начина, по който работи системата, добави кметът на София.

Според него отсъствието на общински съвет прави решаването на проблемите в София много трудно.

Проблемите, свързани с финансирането на администрацията, минават през общинския съвет и затова той се надява, че в този кратък времеви период ще успеят да сформират работещ общински съвет.

По отношение на премахването на Паметника на Съветската армия, Терзиев изрази надеждата си, че на неговото място ще бъде създадено нещо, което ще обедини всички, нещо свързано с нашите идеали като народ и нация и което няма да бъде предмет на постоянни спорове.

Ние имаме нужда от неща, които ни обединяват и които са дългосрочни, заяви Терзиев.

Още новини от деня – четете тук