Начало България София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа

129
София

Започване на нов живот в Европа след пенсиониране може да бъде чудесна мечта за много хора, но изборът на идеално място е предизвикателство, отбелязва сп. „Форбс“.

Новото проучване на Moneypenny, компанията за бизнес решения, представя класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа, като са взети предвид различни фактори като средната цена на живот, нужните спестявания и други детайли, информира БНР.

Moneypenny е сравнила 50-те най-големи града в Европейския съюз, като е взела под внимание пенсионната възраст, средната цена на наеми, наличността на свободно пространство, достъпа до здравни грижи, наличието на фитнес центрове, кафенета и други.

Според класацията, лидер за най-добро място след пенсиониране в Европа е София, столицата на България, както посочва „Форбс“.

Средната пенсионна възраст в София е по-ниска от другите градове в класацията. Градът предоставя отлична възможност за пенсионери, които желаят да удължат своите спестявания – минималната сума за комфортен живот е 148 590 евро, докато в други градове тази сума е по-висока и дори двойно по-голяма, посочва изданието.

На второ място в класацията се нарежда Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.

Научете повече за България в международния новинарски поток тук