Начало Водещи Слънце до обяд, следобед отново валежи

Слънце до обяд, следобед отново валежи

250
Графика: НИМХ
Графика: НИМХ

В днешния ден, преди обяд, ще продължи да е слънчево. Вече след обяд обаче, от югозапад започва увеличение на облачността. Вечерта, на Югозападна България ще дойде дъжд. През нощта към понеделник валежите ще се усилят, особено в югоизточните райони. Вятърът ще бъде умерен, преди обяд в североизточните райони и силен от запад-югозапад. Максималните температури ще спаднат до около 10° – 15°, в София – около 10°.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, но след обяд ще се увеличи и сгъсти. През вечерта от югозапад започва дъжд, който над 1800 метра ще се превърне в сняг. Вятърът ще бъде силен от запад-югозапад, но ще отслабне след обяд. Максималните температури на 1200 метра височина ще бъдат около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Вятърът ще духа умерено, преди обяд по северното крайбрежие ще бъде силен югозападен вятър. Максималните температури ще се движат между 14° и 17°. Температурата на морската вода ще бъде от 13° на север до 17° на юг. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, но след обяд ще отслабне.

Вижте повече новини тук