Начало България Служебното правителство смени още седем областни управители

Служебното правителство смени още седем областни управители

69
областен управител

Служебното правителство е управлено със седем нови областни управители – на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, съобщиха пресслужбата на Министерския съвет.

Те заемат новите позиции след като бяха освободени предишните управители.

Област Враца

Николай Николов е новият областен управител на Враца. Той е финансист по образование и има опит като заместник областен управител от 2023 г. в същата област. Преди това работи шест години в областната администрация в областта на административния контрол и регионалното развитие.

Област Монтана

За областен управител на област Монтана е назначен Калин Хайтов. Той е бил заместник областен управител в същата област и преподавател в професионалната гимназия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Калин Хайтов е завършил Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Област Разград

Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на Разград. Той разполага с административен опит и образователно-квалификационна степен „Магистър“ в специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Област Смолян

Румен Пехливанов е новият областен управител на Смолян. Той е икономист и има опит като кмет на община Рудозем за периода 2001 г. – 2023 г. и като председател на общинския съвет в същата община за периода 2003 г. – 2007 г.

Област Стара Загора

Методи Марков е назначен областен управител на Стара Загора. Той е завършил образователно-квалификационна степен „Магистър“ в специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в София и е бил зам.-кмет на община Мъглиж.

Област Шумен

Бейнур Ахмед е назначен областен управител на Шумен. Той е работил близо 15 години в община Шумен и е бил главен секретар на Областната администрация Шумен за периода 2013 г. – 2015 г., като е завършил ШУ „Епископ Константин Преславски“.

Област Ямбол

Николай Костадинов е новият областен управител на Ямбол. Той е юрист и има опит като заместник областен управител на Ямбол. Преди това е работил като старши юрисконсулт в Инспекция по труда – Ямбол за близо седем години.

През 26 юни т.г. бяха назначени и четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.

Още новини от деня – четете тук