Начало Водещи Силен вятър и облаци днес в много райони

Силен вятър и облаци днес в много райони

198
вятър
На места вятърът ще е силен

През днешния ден ще имаме силен вятър. Ще духа умерено до силно от югозапад, с пориви достигащи 20-25 m/s. Очаква се значителна облачност и валежи от дъжд почти навсякъде, особено в планинските райони на Западна България. Максималните температури ще бъдат високи, вариращи между 14° и 19°, като в София ще достигнат около 15°. След обяд вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а най-късно в източната част на България, ще нахлуе студен въздух. През вечерта облачността ще намалява от северозапад.

В планините времето ще бъде динамично с значителна облачност и валежи от дъжд, които над 1800 метра ще се преобразуват в сняг. Ще бъде ветровито, особено на по-високи и открити места, с бурен и поривист вятър от запад-югозапад, докато ще нахлува стабилен студен въздух. Привечер облачността ще се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, а на 2000 метра – около 2°.

В района на Черно море облачността ще е променлива и значителна, с валежи от дъжд преди обяд. Ще духа умерен южен вятър, който към вечерта ще се преобърне към запад-югозапад и ще се засили. Максималните температури ще се движат между 17° и 20°. Температурите на морската вода ще бъдат от 11° на северното крайбрежие до 18° на южното. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Вижте още новини от деня тук