Начало Новини "Семинар за копитното здраве" се организира в Габрово, съобщават организаторите

"Семинар за копитното здраве" се организира в Габрово, съобщават организаторите

34
"Семинар за копитното здраве" се организира в Габрово, съобщават организаторите

„Семинар за копитното здраве“ организира копитарят и мениджър на КЗМ ЕООД (замисълът на абревиатурата е Копитен Здравен Мениджмънт) Христо Димитров от Габрово. Събитието ще се проведе от 28 октомври до 1 ноември в Габрово, където е и базата на компанията. Това съобщи за БТА Христо Димитров, мениджър на компанията организатор. 

Слоганът на инициативата е „Хуманното отношение към животните е отговорност на всички“. Специално за мащабната инициатива от САЩ в Габрово пристига един от експертите в бранша в световен мащаб Карл Бурги, посочват организаторите.

„Карл Бурги e основател на Sure Step Consulting International (Световната мрежа по консултации за здрави стъпала на кравите) и Save Cows Network (Мрежа да опазим кравите), обслужващи международната индустрия за здраве на копитата повече от 35  години и се съгласи да посети България за този семинар. Като доставчик на грижи за копитата и консултант по здравето на копитата,  Карл си сътрудничи с лидери в индустрията по целия свят, за да сведе до минимум куцотата и да насърчи благосъстоянието на животните чрез улесняване на здравни  образователни програми и семинари. Ще се опитаме да разкажем за всичко това на събитието в Габрово. Освен това той продължава да развива оборудване и продукти за грижата за нуждите на модерната млечна ферма, докато осигуряването на комфорт на кравата е основен приоритет. Личната страст и бизнес  мисия на Карл е да SAVECOWS® (Да опази кравите)“, каза за БТА Димитров. 

Семинарът ще протече в три части. Първата е за управление на здравето на копитата при заболявания на нокътния рог, втората е за управление на здравето на копитата при инфекциозни заболявания. Третата част ще представлява план за действие без толерантност към куцота. Освен теоретичната част, дузина желаещи, записали се за събитието ще имат възможност във“ Ферма Горна Росица“ заедно с Карл Бурги да практикуват грижата за копитата на кравите на живи животни. 

„Производството на млечни продукти напредна толкова много през  последните 10 години с ползите от практическите изследвания. В световен  мащаб много проучвания в отглеждането на кравите, управлението и  здравето на копитата са подобрили продуктивността и дълголетието на  кравите. Тази обща сесия ще предостави представа за причините за различни заболявания като язви на стъпалото, лезии на бели линии, язви на пръстите  на краката, дигитален дерматит и флегмон. По-доброто разбиране ще  даде на участниците практически знания за вкъщи, за да подобрят  печалбите от правилното отглеждане на крави.“, допълва авторът на идеята за семинар и негов организатор Христо Димитров.