Начало Новини Селскостопанската академия ще отбележи празника на земеделската наука с изложение "Даровете на...

Селскостопанската академия ще отбележи празника на земеделската наука с изложение "Даровете на природата"

19
Селскостопанската академия ще отбележи празника на земеделската наука с изложение "Даровете на природата"

Селскостопанската академия (ССА) традиционно отбелязва празника на земеделската наука с изложение „Даровете на природата“, съобщиха от ССА.

Празникът ще започне в 11:00 часа днес с поздравително слово към учените и работещите в сферата на земеделската наука от председателя на Селскостопанска академия проф. д-р Виолета Божанова. Ще има презентация за дейността, постиженията и визията на Селскостопанската академия от заместник-председателя на ССА проф. д-р Илиана Начева. Програмата ще допълнят поздравителни адреси от представители на институции и присъстващи гости. Удостоверения ще получат и новохабилитирани учени.

След закриването на официалната част всички учени и гости ще могат да разгледат изложението „Даровете на природата“, представено от звената на Селскостопанската академия.

Традиционно в парка на академията се излагат производства и иновационни продукти от институтите, сред които млечни и медни продукти, плодове и зеленчуци. Като допълнение ще бъдат цветята от Института по декоративни и лечебни растения – София, от които желаещите могат да си вземат посадъчен материал.

Гостите ще могат да поговорят и зададат конкретни въпроси към екипите на научните звена относно научните резултати, постиженията и продуктите, които се произвеждат.

Селскостопанската академия е част от научноизследователската среда и иновационна система на страната с водеща роля в областта на аграрната наука. Мисията на ССА е свързана с разрешаване на важни обществени предизвикателства като продоволствена сигурност, климатични изменения, устойчиво използване на природните ресурси и опазване на околната среда, развитие на селските райони, биоикономиката и синята икономика.