Начало Новини Селекционерът Мурат Якин е доволен от четирите точки на швейцарците и чака...

Селекционерът Мурат Якин е доволен от четирите точки на швейцарците и чака с нетърпение мача срещу домакина на европейското първенство Германия

54
Селекционерът Мурат Якин е доволен от четирите точки на швейцарците и чака с нетърпение мача срещу домакина на европейското първенство Германия

Швейцарците са доволни от четирите си точки и нямат търпение за мача с Германия, за който не са „притиснати до стената“ в гонене на задължителна победа, заяви селекционерът на отбора Мурат Якин след равенството 1:1 срещу Шотландия в среща от група А на европейското първенство по футбол.

Швейцарците изоставаха в резултата, но Джердан Шачири вкара гола за равенството в 26-ата минута. По този начин той осигури спокойствие на своя тим, че плейофите са почти сигурни.

„Той живее за тези моменти. Остава ни още един мач и ще направим всичко по силите ни, за да излезем от групата. Днес видяхме тотално различен двубой от този срещу Унгария. Не сме си свършили работата напълно, но направихме голяма крачка към елиминациите“, заяви селекционерът на Швейцария, цитиран от агенция Ройтерс.

„Доволни сме от четирите ни точки и от начина, по който стигнахме до тях. Нямаме търпение за мача с Германия и се радваме, че не сме притиснати до стената от очаквания за задължителна победа. Ще стане интересен двубой“.

Шачири наниза красив гол за равенството, след като пресече пас на шотландците и изпрати топката в горния ъгъл на вратата.

„Джердан доказва с години наред на какво е способен. Заслужи си сам този красив гол. Нямаше какво да прави, освен да стреля, тъй като той взе сам тази топка и имаше двама съперници около себе си. Просто стреля и го направи в правилното време“, добави Якин.