Начало Свят Свалиха обвинението за убийство срещу холивудската звезда Алек Болдуин. Той плаче в...

Свалиха обвинението за убийство срещу холивудската звезда Алек Болдуин. Той плаче в съда

89
Алек Болдуин плаче след прекратяване на процеса срещу него Снимка: АП

Днес съдия в щата Ню Мексико отмени обвиненията за непредумишлено убийство срещу актьора Алек Болдуин, след като адвокатите му посочиха процесуална грешка, поради липсата на достъп до доказателства от страна на полицията и прокуратурата, съобщи Ройтерс.

Съдия Мери Марлоу Съмър прекрати процеса заради скриване на доказателства и осъди действията на прокуратурата като „граничещо с недобросъвестност“, според информацията на Франс прес.

Съдията изрази на актьора на 66 години, че такова поведение е много вредно за него, което доведе до неговите сълзи и обичайно прегръщане със съпругата му Хилария.

През октомври 2021 година на снимачната площадка на филма „Ръжда“, Болдуин използваше пистолет, предназначен за халосни патрони, но изстреля боен куршум, който уби оператора Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза.

Разследването не успя да установи как бойни патрони, изцяло забранени на площадката, се озоваха там, поради многобройните обрати.

Адвокатите на актьора обвиниха полицията в това, че са скрили доказателства, които биха могли да разяснят случилото се.

През началото на годината бивш полицай предава на шерифа на Санта Фе партида патрони, твърдейки, че те съответстват на голямата куршум. Това би могло да помогне да се установи произхода на куршума и да се разбере кой е отговорен за трагедията.

Независимо от това, доказателствата не бяха предоставени на защитата и не можаха да бъдат изследвани.

След като съдията обяви своето решение, Алек Болдуин напусна сградата на съда, без да коментира пред журналисти.