Начало Водещи Руzката говорителка Захарова отново говори от името на българския народ

Руzката говорителка Захарова отново говори от името на българския народ

174
Руzката говорителка Захарова отново говори от името на българския народ
На снимката: Иво Инджев

След като дадоха съгласие самолетът на руския външен министър Лавров да прелети над България на път за форум на ОССЕ в Скопие, властите в София отказаха пътническата му мисия, тъй като Москва не изпълни условието за липса на санкционирани лица на борда.

Мария Захарова, член на руската дипломация, която е в списъка, въпреки това се е качила в самолета на своя шеф. Опитът за контрабанда не мина след първоначалното българско „от нас да мине“.

Реакцията на Захарова беше неотложна. Още след кацането си в Скопие, след 5-часов полет през Турция и Гърция, тя наруга българските „чиновници“, взели този решителен стъпка (заради собствената и зловеща личност).

Като традиционно агресивен говорител, Захарова продължи да изказва беззастенчиви коментари от името на българския народ, за когото се излага „майчински“.

Не може да се обясни как българският народ гласува за „русофобски“ правителства, въпреки да обожава Русия. Но това не тревожи вярващите в руската вербална агресия.

Маша, както я наричат опозиционните гласове, изкривява фактите. България била само един уникален случай, в който се спира пътнически самолет заради един пътник. Напомняме, че беларуската власт отвлече такъв самолет, за да арестува опозиционер.

Следващият прецедент е от 2017 г., когато румънските власти отклониха руски полет заради вицепремиера на Русия, включен в санкционния списък на ЕС след анексирането на Крим.

Бурният шовинист обеща да посети румънското небе с бомбардировач, което причини дълбоко възмущение. Сега трябва да видим последиците от пробива на руската дипломация и какви ще бъдат реакциите.

*Текстът е препубликуван от личния блог на автора.

Още актуални коментари – четете тук