Начало България Румен Радев: Не е ясен още служебният премиер. Двама от възможните кандидати...

Румен Радев: Не е ясен още служебният премиер. Двама от възможните кандидати са в чужбина

69
Румен Радев
Снимка: БТА, архив

Засега не е ясно кой ще бъде определен за временен премиер, тъй като двамата налице са зад граница. Утре в 17:00 часа президентът Румен Радев кани парламентарните групи за консултации относно формирането на временното правителство.

Той отново критикува промените в Конституцията като „пагубни“. Според него те подкопават основите на парламентаризма и на редица важни институции.

Радев изтъкна също, че не е участвал в плановете за свалянето на Рая Назарян от поста на председател на Народното събрание. „Дори да е имало такъв план, за да поставят подходящ председател, изглежда те са забравили, че последната дума в този процес принадлежи на мен и никога няма да назнача такъв човек, дори и да е ангел, тъй като никога няма да толерирам подобно отношение към българския парламентаризъм“, подчерта държавният глава.

Тази вечер Радев присъства на откриването на 11-то Европейско първенство по шоудаун в София. България за първи път е домакин на този значим спортен форум за хора с увредено зрение. Събитието се провежда под патронажа на президента.