Начало България Реакции след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Реакции след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

74
Кирил Петков и Бойко Борисов
На снимката: Кирил Петков и Бойко Борисов

След като беше номинирана за служебен министър-председател от президента срещу много други кандидати, Горица Грънчарова-Кожарева получи подкрепата на Бойко Борисов от ГЕРБ, който й пожела успех. Това съобщи лидерът на ГЕРБ в парламента и добави, че лично не познава номинираната кандидатка, която по-рано беше част от квотата на БСП.

В резултат на избора, също се изразиха и Кирил Петков от ПП-ДБ, който изрази любопитство кой ще бъде министър на вътрешните работи в кабинета на Грънчарова, както и Костадин Костадинов от „Възраждане“, който изрази съмнения в способностите й да взема самостоятелни решения.

Също така, Делян Пеевски от ДПС иска да види какви стъпки ще предприеме новият служебен министър-председател, а Борислав Гуцанов от „БСП за България“ изрази увереност, че Грънчарова ще състави необходимия кабинет.

Накрая, стана ясно, че промените в Конституцията дават на президента Радев ограничени възможности за избор на кандидат и това води до номинирането на пореден служебен министър-председател.

Още вътрешнополитически новини – четете тук