Начало България Рая Назарян: Ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание, то...

Рая Назарян: Ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание, то ще бъде свикано

14
Рая Назарян
Рая Назарян
Снимка: БНТ,архив

Председателят на Народното събрание, Рая Назарян, заяви в Кюстендил, че ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то то може да бъде свикано.

Когато бе попитана дали би свикала извънредно заседание на парламента по лично предложение, Назарян отговори, че може да го направи, но не може да гарантира, че сградата на Народното събрание няма да пострада.

На 26 септември депутати от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ блокираха трибуната на Народното събрание и поискаха промяна в дневния ред, което доведе до прекъсване на заседанието поради липса на кворум.

Рая Назарян подчерта, че саботажът по време на последното заседание на парламента трябва да бъде наказан. Тя призова тези, които спряха работата по важни въпроси за страната, да поемат отговорността си пред народа.

Назарян подчерта, че залата на Народното събрание е място за дебати и изразяване на мнения чрез аргументи и гласуване. Тя изрази съжаление, че в този случай залата бе изтърпяла неправомерни действия, които бяха нанесли вреди на сградата.