Начало Водещи Рамадан Аталай: Има разпореждане на Доган депутатите от ДПС да не гласуват...

Рамадан Аталай: Има разпореждане на Доган депутатите от ДПС да не гласуват за кабинета „Желязков“

119
Рамадан Аталай Кадър: Би Ти Ви
Рамадан Аталай
Кадър: Би Ти Ви

Има разпореждане на почетния председател на ДПС Ахмед Доган депутатите от Движението да не гласуват днес в парламента за кабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат-премиер Росен Желязков. Това съобщи пред Би Ти Ви народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

Припомняме, че през последната седмица множество структури на партията из цялата страна пуснаха отворени писма относно премахнати ключови лица от ДПС. Рамадан Аталай е един от тях.

Според Аталай в момента той е определян като „превратаджия“. „Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза той.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.

Той подчерта, че в момента Пеевски се разпорежда в ДПС все едно това е негова лична фирма. Аталай твърди, че решенията в Движението се вземат под натиска на Пеевски. По думите му той „управлявал“ и държавни структури.

Очаквайте подробности!