Начало Новини Ралф Рангник: Не ни достигна малко късмет

Ралф Рангник: Не ни достигна малко късмет

39
Ралф Рангник: Не ни достигна малко късмет

Старши треньорът на националния отбор на Австрия Ралф Рангник заяви след поражението с 1:2 от Турция, че не може да повярва, че неговият отбор отпада от Евро 2024.

Австрийците бяха сочени за фаворит в последния мач от програмата на осминафиналите на турнира, но под проливния дъжд в Лайпциг допуснаха два гола от статични положения, които ги лишиха от място сред най-добрите осем.

„Не ни достигна малко късмет. Сигурен съм, че ако бяхме пратили мача в продължение, щяхме да спечелим. Турците бяха доста уморени в края, а ние имахме явно физическо предимство“, каза австрийският селекционер.

„Не успяхме да вкараме достатъчн голове и да създадем достатъчно положения. Освен това днес не се справихме със стаатичните положения. При втория гол имахме трима футболисти, които принципно играят добре с глава, но въпреки това Мерих Демирал вкара. Когато изоставаш с 0:2 в такъв мач, никога не е лесно“, добави Рангник.

Генерално обаче бившият мениджър на Манчестър Юнайтед остана доволен от представянето на тима си.

„И четирите мача, които изиграхме на това европейско първенство, бяха много интересни. Не всичко беше идеално, имаше ситуации, в които можеше да отиграем малко по-добре пред противниковата врата. На европейското имаше много мачове, на които бе трудно да не заспиш, но нашите не бяха сред тях. Не мога да повярвам, че се прибираме у дома. Бяхме сигурни, че ще продължим нашето пътешествие. Сега обаче трябва да се фокусираме върху Лигата на нациите и върху световните квалификации.