Начало България Радев облече водолазен костюм, чисти морското дъно край о-в Света Анастасия

Радев облече водолазен костюм, чисти морското дъно край о-в Света Анастасия

64
президентът облече водолазен костюм
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев се присъедини към почистването на морското дъно край остров Света Анастасия в деня за размисъл.

Той подчерта, че опазването на българската природа е отговорност на всички нас и изрази благодарност към водолазите от Сдружение „Приятели на морето” за кането го да се присъедини към тях. Президентът Радев изрази убеждението, че съвместните усилия могат да доведат до значителни промени и дори да помагат за почистването на околната среда. Той сподели, че Черното море е уникално място, красиво както над водата, така и под нея, предоставяйки чудесни възможности за подводен туризъм и археология.

Отбелязано беше, че президентът е любител на гмуркането отдавна и за времето, докато беше под водата, успя да разгледа подводния параклис до острова.

„Остров Света Анастасия е прекрасно място, което привлича все повече посетители и съм доволен, че сред водолазите има и млади хора, които имат възможност да се потопят в красотата на Черно море“, коментира Радев.

„Има много красоти както над водата, така и под нея“, допълни той, изразявайки удовлетворението си, че българското Черноморие привлича все повече туристи и специално млади хора, които го обичат и оценяват.

Още новини от деня – четете тук