Начало Водещи Радев заплаши с вето върху бюджета

Радев заплаши с вето върху бюджета

134
Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че ако парламентът не озапти министъра на финансите, може да опложи вето върху закона за държавния бюджет. Това бе обявено пред журналисти в Бургас.

Радев отбеляза, че има серия от проблеми в областта на финансите и предупреди за негативните последици от енергийната вноска върху „Булгартрансгаз“. Той сподели, че през последния месец дружеството е нараснало с дългове от 260 млн. лева, без да има постъпления в бюджета, което дискредитира България пред европейските й партньори.

Президентът обяви, че е неприемливо намерението на министъра на финансите да разпродаде Държавния поземлен фонд и подчерта, че тази земя е стратегически ресурс, който не трябва да бъде пилян заради текущите бюджетни нужди или да служи като компенсация за управлението на държавните финанси. Радев подчерта, че това отваря възможност за злоупотреби и призова разумните политици от всички партии да спретнат тази авантюра.

Президентът обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която подкрепя деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация и призова за подкрепа на инициативата.

Още новини от деня – четете тук