Начало България Първата жена премиер в България: Горица няма да носи отговорност, ще ѝ...

Първата жена премиер в България: Горица няма да носи отговорност, ще ѝ казват какво да прави

109
Ренета Инджова
Снимка: БТА

Ренета Инджова, първата жена министър-председател на България, критикува новия служебен премиер – Горица Грънчарова-Кожарева, изразявайки опасения, че тя ще бъде подчинена на чужди нареждания без ясно източници.

В интервю за БНР, Инджова коментира, че парламентарната власт е в криза, като активно се предизвиква от президента, което допринася за безпорядък и неяснота в политическата сцена.

„Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави, а тези които ѝ казват също не носят отговорност. Ако се появят нови хора, ще се появят. Смисълът е безкрайното унищожаване на мнозинства, за да тече този секс денс. Горица сред тревица да открие червена Ружа, щото прокуратурата е излязла с анонс“, коментира Ренета Инджова в интервю за БНР.

Инджова изрази съмнение за произхода на предложеното кандидатстване на Горица Грънчарова-Кожарева за премиер и подчерта, че политическата ландшафт се променя, търсейки нов баланс и стабилност.

Тя предупреди за липсата на легитимни участници в изборния процес и завършва с прогноза за неизбежните промени и кризи, които да се очакват в следващите месеци.