Начало България Пуснаха от ареста учителката, малтретирала деца в градина

Пуснаха от ареста учителката, малтретирала деца в градина

49
европейски прокурор
Предстои прокуратурата да повдигне обвинение
Снимката е илюстративна

Учителката, която беше задържана след разпространения клип с малтретиране на деца в детска градина във Велинград, бе освободена от ареста. Напомняме, че настоящият момент няма повдигнато обвинение срещу нея, според районния прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Тя обаче няма да бъде възстановена на работа в детската градина.

След прекараните 24 часа в ареста, учителката вече е вкъщи.

„Обвинение ще бъде повдигнато по-късно, след като бъдат проведени необходимите експертизи върху записите, които трябва да бъдат изследвани от компетентни лица“, посочи Радослав Бакърджиев, районен прокурор на Пазарджик, цитиран от БНТ.

Експертизите ще се извършат в Националния институт по криминалистика в София, като все още не е ясно за колко време ще бъдат завършени.

Беше установено, че скандалните записи не произлизат от камери за видеонаблюдение в групата на детската градина.

„Разликата в ъгъла на записа е съществена. По отношение на това, кой и как е направил записа, ще бъде установено по време на разследването“, допълни Радослав Бакърджиев.

Служителите на детската градина бяха допитани, без да се изяви вътрешен конфликт на този етап.

Изследването за установяване на автора на скандалните видеа, които доведоха до уволнението и задържането на учителката, продължава. Роднини на децата отбелязаха, че те са в шок след публикуването на видеата.

„През нощта детето ми се събужда и казва: „Бабо, чувам, че Нели ще ме затвори в тоалетната““, сподели Ниязе Томанова, баба на Диего.

„Дъщеря ми не желае да ходи в градината, защото постоянно е обект на изместване. Не се позволява на нея да пие вода“, добави Анелия Стойчева, майка на Фани.

Психолог започна работа с децата, съобщиха от община Велинград.