Начало България Промяна в поименния списък за капиталовите разходи за настоящата година бе гласувана...

Промяна в поименния списък за капиталовите разходи за настоящата година бе гласувана на заседание на Общинския съвет в Кирково

34
Промяна в поименния списък за капиталовите разходи за настоящата година бе гласувана на заседание на Общинския съвет в Кирково

На днешното си редовно заседание общинските съветници в Кирково гласуваха актуализация на поименния списък за капиталови разходи и приеха вътрешни компенсиращи промени за обекти, финансирани с пари от целевата субсидия за капиталови разходи, целеви трансфери и собствени приходи. Точката бе включена като допълнителна в дневния ред на заседанието.

Необходимостта от промените е продиктувана от невъзможността да бъдат усвоени предварително заложени към едни обекти средства, както и заради промяна в приоритетите, обясни за БТА кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман.

Освен допълнителната точка в дневния ред на заседанието, състоящ се от 10 точки, акцент на сесията бяха общинските имоти публична и частна общинска собственост. Гласувано бе допълване на годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 г. за отдаване под наем на общински недвижим имот – публична собственост. Определен бе и метод за продажба на имоти – частна общинска собственост, включени за продажба в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост.

Общинските съветници утвърдиха групите и учениците в тях към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Кирково за настоящата учена година. Броят на групите – 15, ще се запази и в тях ще има дейности за развитие на интересите, способностите и компетентностите на децата в областта на науката, технологиите, изкуствата, културата и спорта. В Центъра за подкрепа за личностно развитие в Кирково са създадени 15 групи в различни сфери на науката, изкуството, спорта и културата, посещавани от над 220 деца, се посочва в докладната по точката в дневния ред на заседанието.

Гласувана беше и промяна в структурата на дейност „Здравни кабинети в детски градини и училища”, наложена от закриването на основното училище в село Старово. Здравният кабинет в училището се закрива и той ще продължи да функционира към детска градина „Мир“ в селото и ще обслужва децата от градината и от детската градина в село Хаджийско.