Начало България Продължава гасенето на пожара над село Фролош, община Кочериново

Продължава гасенето на пожара над село Фролош, община Кочериново

34
Продължава гасенето на пожара над село Фролош, община Кочериново

Все още е активен пожарът над село Фролош, община Кочериново, който възникна преди няколко дни, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). Днес се правят противопожарни просеки и се потушават пламналите огнища.

Служители от горските стопанства „Рилски манастир“, „Невестино“ и „Дупница“, с два специализирани за гасене горски автомобила, заедно с огнеборци от Кюстендил и към този момент са на място и следят да няма разрастване на пожара. На място е и директорът на ЮЗДП инж. Валентин Чамбов, казаха още от предприятието.

Пожарът възникна на 16 юли в иглолистна гора в района на с. Ваксево, община Невестино и се разпростря в посока на селата Тишаново, община Невестино и Фролош, община Кочериново. Причина за възникването му е небрежно боравене с открит огън, казаха от полицията в Кюстендил.

От ЮЗДП допълниха, че над 50 горски служители са се включили днес в гасенето и  охраната на горските пожари на територията на ЮЗДП. Другите два пожара – в района на ловно стопанство „Осогово“ и горско стопанство „Петрич“ са локализирани и ограничени, но на място дежурят горски служители.