Начало България При пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в Ловешко са пострадали 11 души

При пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в Ловешко са пострадали 11 души

34
При пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в Ловешко са пострадали 11 души

При пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в Ловешко са пострадали 11 души, съобщи на брифинг пред журналисти главен инспектор Светослав Шишийски, началник на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР в Ловеч. В периода от 14 до 21 октомври на територията на областта са възникнали 16 катастрофи, от които седем тежки.

Три от тежките произшествия са с участие на пешеходци, а при едно е пострадал велосипедист. Основните причини за инцидентите са неспазване на дистанция, навлизане на лентата в насрещно движение при изпреварване и отнемане на предимство, посочи главен инспектор Шишийски. Полицейските служители, осъществяващи контрол върху движението по пътищата на територията на област Ловеч, са издали 1214 електронни фиша за превишена скорост, 578 глоби с фиш и са съставили 103 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата в посочения период.

По думите на главен инспектор Шишийски има увеличение в броя на съставените актове и фишове спрямо същия период на миналата година, но има намаление на установените нарушения за превишена скорост.

Той поясни, че единствено при намалена или ограничена видимост, както и при хлъзгава настилка пътните полицаи не извършват проверки. Няма ограничение за извършване на проверки в тъмната част на денонощието.