Начало Водещи Преизбраха Милен Митев за генерален директор на БНР

Преизбраха Милен Митев за генерален директор на БНР

24
Милен Митев
Снимка: БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР.

Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.

Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласува Симона Велева, докато Пролет Велкова се въздържа да даде своя вот за един от седемте кандидата за поста.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 г. Завършва езикова гимназия в Пловдив с английски и немски език през 2002 г. и специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2007 г.

Започва работа в БНР през 2009 г. В периода август 2018 г. – юли 2019 г. изпълнява длъжността директор на правната дирекция на общественото радио. През септември 2019 г. започва работа в БТА като главен юрисконсулт, а след спечелването на конкурс на 1 ноември става главен секретар на БТА.

Заема този пост до 1 април 2020 г., когато се връща в БНР като директор на административна дирекция. През август 2021 г. е избран от СЕМ за изпълняващ длъжността генерален директор на националното радио. През октомври същата година – е избран за генерален директор на БНР с тригодишен мандат.

От 2013 до 2019 г. и от 2020 г. до момента е член на правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), както и експертните групи на съюза по авторско право и публично финансиране.

От април 2023 г. е член на радиокомитета на ЕСРТ, а през декември е избран за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия.