Начало България Президентът Румен Радев отново влиза в пилотската кабина

Президентът Румен Радев отново влиза в пилотската кабина

84
румен радев

Президентът Румен Радев ще вземе участие в демонстрационен полет с новите учебно-тренировъчни самолети РС-21, организиран по повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ във ВВС на България, съобщиха от пресслужбата на президента.

Румен Радев ще бъде част от церемонията по отбелязването на годишнината от приемането на тренировъчните самолети PC-9M и транспортния самолет PC-12/45, произведени от швейцарската компания „Pilatus Aircraft“, които влизат в експлоатацията на българските ВВС от 9:00 часа в авиобаза „Враждебна“.

Събитието ще бъде посетено също от министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров, обявиха от Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната ще проведе среща с представители на „Pilatus Aircraft“ (Швейцария). Двете страни имат подписано рамково споразумение от 2021 г. за обща логистична поддръжка на самолетите PC-9M и PC-12/45, съобщава военното ведомство.

Още новини от деня – четете тук