Начало Свят Под знака на благодарност към Байдън премина първата вечер от конгреса на...

Под знака на благодарност към Байдън премина първата вечер от конгреса на Демократите

39
Националният конгрес на Демократическата партия на САЩ
Снимка: БТА

Демократическата партия на САЩ започна своя национален конгрес с вълнуващите речи на Хилари Клинтън и Камала Харис, обръщайки се към бъдещето с надежда и оптимизъм, отбеляза БТА.

Хилари Клинтън подчерта важността от счупването на „стъкления таван“ и изрази убеденост, че сегашната вицепрезидентка Камала Харис ще постигне това, което тя не успя – да стане първата жена-президент на САЩ, побеждавайки Доналд Тръмп.

Ето някои от акцентите от първата вечер на конгреса.

Камала Харис
Снимка: БТА

Камала Харис изрази благодарност към Байдън за лидерството му и му пожела успех в бъдещите му начинания. Тя се фокусира върху важността на разнообразието и оптимизма в американското общество.

Хилари Клинтън беше срещната с топли аплодисменти и изрази надежда, че Харис ще промени историята като първата жена-президент. Тя провокира скандирания „затворете го“, с които припомни на поддръжниците на Тръмп от 2016 година.

Началото на вечерта беше посветено на Джеси Джаксън – голям лидер за гражданските права, омагьосан от многобройни оратори и почитатели за своето влияние върху политическата сцена на САЩ.

Демократите се вълнуваха от присъствието на президента Джо Байдън, който получи оглушителни овации, като подчерта важността на единството и любовта към страната.

Още международни новини – четете тук