Начало Новини Пет българки продължават на четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон в Хърватия

Пет българки продължават на четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон в Хърватия

34
Пет българки продължават на четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон в Хърватия

Стефани Стоева, Гергана Павлова, Таня Иванова, Михаела Чепишева и Цветина Попиванова се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон за мъже и за жени в Самобор (Хърватия).

Стоева, която преодоля успешно квалификациите, елиминира водачката в схемата Нели Нейман (Израел) с 21:13, 21:14 за 34 минути и записа четвърта поредна победа на единично. Следващата й съперничка е Азкия Алиефа Руханда (Швейцария).

На двойки жени поставените под номер 2 Таня Иванова и Гергана Павлова победиха Мартина Корзини и Емма Пичинин с 8:21, 21:18, 21:17 за 49 минути. В спор за място на полуфиналите двете ще играят утре срещу Ева Бувил и Маржолин Рафин (Франция).

Михаела Чепишева и Цветина Попиванова са водачки в схемата, стартират директно от четвъртфиналите и първите им съпернички ще бъдат Серена Ау Йеон и Анна Хагщиел (Австрия).

Останалите български състезатели допуснаха поражения. Номер 2 в схемата при жените Гергана Павлова  загуби от италианката Емма Пичинин с 13:21, 15:21 за 31 минути. Таня Иванова отстъпи пред Жули Франконвил (Швейцария) с 22:20, 11:21, 11:21 за 41 минути.

При мъжките дуети Станимир Терзиев и Красимир Тодоров отпаднаха след загуба от Робин Харпър и Хари Уайкфийлд (Англия) с 11:21, 10:21.