Начало България Петков и Денков предлагат да се прави въздушен мониторинг за ранно засичане...

Петков и Денков предлагат да се прави въздушен мониторинг за ранно засичане на пожари

34
Петков и Денков предлагат да се прави въздушен мониторинг за ранно засичане на пожари

Съпредседателят на партията „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков и председателят на парламентарната група Николай Денков показаха интерес към използването на малки самолети с термокамери за въздушно мониториране на пожарите в България. Това стана ясно от публикация във Фейсбук профила на Кирил Петков след полет над село Воден.

Кирил Петков сподели следното:

„Днес направихме полет с малък самолет над с. Воден, където разговаряхме с пилота за възможността за използване на 8 малки самолета с термо камери за мониторинг на пожарите в страната. С минимални разходи може да се осигури пълен контрол над горите през месеците юли и август, предотвратявайки изгарянето на къщи. Същите термокамери могат да помогнат и при откриването на мигранти. Планираме срещи с министъра на земеделието и министъра на транспорта, за да обсъдим възможността за това.“

При полета над язовир до с. Воден, бе разгледан вариантът за използване на самолети за гасене на пожари, които биха могли да вземат по 6 тона вода от язовира и изсипят до 30 тона на час над засегнатите гори, предпазвайки ги от пожари. Важно е да се предприемат превантивни действия, които да помогнат с предотвратяването на подобни бедствия.
В поколение на селото планираме да обсъдим с местните хора техните нужди и как да им помогнем.“

Всички трябва да работим заедно в тези моменти, за да предотвратим подобни трагедии в бъдеще.“