Начало Водещи Пеевски: Румен Радев да не се меси в мисията на Елена Йончева...

Пеевски: Румен Радев да не се меси в мисията на Елена Йончева за спасяване на пленените български моряци

54
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: БТА

Смелата хуманитарна мисия на евродепутата от ДПС Елена Йончева за спасяването на похитените български моряци от кораба Galaxy Leader – Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември миналата година, заедно с още 17 моряци, вместо респект и адмирации, беше провокирана от Румен Радев. Това заявява в позиция председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„За пореден път Радев се опитва да яха проблеми и теми, които му се струват ПР-привлекателни. За неговото си его. И ако не беше толкова опасно за тези, за чиято съдба той и неговият екип не правят нищо вече 11 месеца, щеше да е много жалко”, подчертава Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС настоява президентът „да остави Елена да изпълнява мисията си, тя знае какво прави, а той да се смири и да не пробутва на обществото семпли сценарии на фалшив спасител”.

„След неговите изяви и ПР-сценки има или трагедии, или фарс. Не е забравено какво се случи на „Граф Игнатиево” след рекламния му полет, а отговорните за трагедията още са си на местата заради натиск от негова страна да запазят постовете си”, обяснява Пеевски.