Начало България Пеевски: Румен Радев да не се меси в мисията на Елена Йончева...

Пеевски: Румен Радев да не се меси в мисията на Елена Йончева за спасяване на пленените български моряци

44
Делян Пеевски
Делян Пеевски
Снимка: БТА

Елена Йончева, евродепутат от ДПС, провежда смела хуманитарна мисия за спасяване на похитените български моряци от кораба Galaxy Leader – Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които са в плен на хутите от ноември миналата година, заедно с още 17 моряци. Вместо подкрепа и уважение, усилията й бяха провокирани от Румен Радев. Това заяви председателят на ПГ на ДПС, Делян Пеевски.

„Радев отново се опитва да се възползва от проблеми и теми, които му изглеждат привлекателни за публичност. Това е просто негово предизвикателство. Ако не беше толкова опасно за хората, които са в затруднено положение, на които той не е обръщал внимание вече 11 месеца, щеше да е жалко”, подчертава Пеевски.

Пеевски подчертава, че президентът трябва да позволи на Елена да изпълнява своята мисия, тъй като тя знае какво прави, а самият Радев трябва да се въздържа и да не предизвиква обществото с фалшиви сценарии за спасение.

„След изявите и действията му имаме или трагедия, или фарс. Паметта на случилото се в „Граф Игнатиево” след рекламния полет все още е свежа, а отговорните за нея продължават да си остават на позициите си поради натиск от страна на Радев да запазят постовете си”, пояснява Пеевски.