Начало България Очертава се слънчев и топъл уикенд с температури до 33°

Очертава се слънчев и топъл уикенд с температури до 33°

44
В някои части на страната ще има валежи с гръмотевици
Облачно ще е времето днес

Според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), времето днес ще бъде главно слънчево.

В районите на Източна България може да има купеста облачност след обяд, но вероятността от валежи е малка.

Прогнозира се слаб до умерен вятър от север-североизток, с максимални температури между 28° и 33°, като в София очакваната температура е около 30°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но се предвижда да се увеличи.

В Черноморието ще бъде слънчево, със купести облачности след обяд, без очаквани валежи. Прогнозира се умерен до временно силен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат около 28°-30°. Температурата на морската вода ще бъде между 28°-29°, а вълнението на морето ще бъде на ниво 2-3 бала.

В планините очакваме главно слънчево време, със слаб до умерен вятър от североизток, на по-високите части от север-северозапад. Температурите ще бъдат около 25° на 1200 метра и около 18° на 2000 метра.

В неделя се прогнозира слънчево време, с вятър, който ще започне да духа от изток и ще бъде слаб, през следобед при Черноморието ще се усили до умерен.

Понеделник ще бъде също слънчев, с повишение на температурите и максимални стойности между 33° и 38°. След обяд ще се развие купеста облачност, а вятърът ще духа от северозапад в западната част на страната.