Начало България Очаква ни горещо време с валежи и гръмотевици

Очаква ни горещо време с валежи и гръмотевици

49
В някои части на страната ще има валежи с гръмотевици
Облачно ще е времето днес

Днес температурите ще се движат между 30° и 35°, като в Северозападна България ще бъдат между 26° и 29°, а в София около 26°, съобщават от НИМХ.

Над Дунавската равнина облачността ще се разреди и ще бъде преимуществено слънчево. Вятърът ще духа от север-северозапад, слаб до умерен, донесъл със себе си студен въздух.

На Черноморието ще бъде слънчево, но през следобеда ще се появят купеста облачност и нощем ще започнат краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток, като привечер ще се промени на североизток. Максималните температури ще са между 22° и 25°.

Температурата на морската вода ще е между 20° и 22°, на север от н. Клиакра около 18°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще има развиваща се облачност, с местни интензивни валежи, гръмотевици, бури и градушки. Вятърът ще духа умерено от запад-северозапад, на по-високите части от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 15°.

Сряда отново ще бъде с краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки на много места, а на отделни места явленията ще са интензивни. Вятърът ще духа от запад, предимно слаб.

Четвъртък също ще бъде с превалявания и гръмотевици, но по-разредени и с по-малка интензивност. Вятърът временно ще се промени на северозападен и температурите ще се понижат малко, максималните ще бъдат между 25° и 30°.

Още новини от деня – четете тук