Начало Водещи Охранител помля челюстта на 19-годишен заради парче пица на плаж „Градина“

Охранител помля челюстта на 19-годишен заради парче пица на плаж „Градина“

59
Валентин Захов
Снимка: БТА

19-годишно момче и негов приятел са били нападнати от охранител по време на парти на плаж „Градина“.

Според пострадалите, те не са провокирали нападателя, за да се стигне до физическа агресия, която е довела до операция и счупена челюст.

Инцидентът е станал край заведение на плаж „Градина“, още на входа, в нощта срещу Джулай морнинг, когато 19-годишното момче, заедно със свои приятели идват, за да посрещнат първоюлското слънце, съобщава БНТ.

След първоначално спречкване с охраната от страна на приятеля на 19-годишното момче, Владимир опитва да му помогне, когато и той е нападнат от охранител, по неговите думи с удари в лицето, с метален бокс, също по неговите думи.

В следствие на това, момчето е със счупена челюст на три места и е в тежко състояние, не може да се храни нормално.

От заведението са изненадани от действията на охранителите, които са били наети за частното събитие, и казват, че момчетата, които охраняват тяхното заведение, не са агресивни.

От полицията продължават да издирват извършителя и да уточняват точно какво се е случило.

„Решавам да му предложа да го компенсирам по някакъв начин, чисто да му купя дори парчето пица, и човекът, както му казвам искаш ли, се обръща и със засилката ми удря един шамар, аз падам на земята“, разказва един от потърпевшите Валентин Захов.

Тогава Владимир опитва да помогне на приятеля си да стане, но в същото време също е нападнат от охранителя.

Заради удари в лицето, челюстта му е счупена на три части.

„Според мен, такъв удар не може да бъде нанесен с гола ръка и съм сигурен, че със собствените си очи съм видял нещо в ръцете му. Метален предмет беше със сигурност, но не мога да кажа какво точно. Може да спекулираме, че е било метален бокс“, коментира Владимир Радев.

Заради травмата на Владимир е направена операция, говори трудно и се храни само със сламка. Родителите му са шокирани.

„Те по принцип не са агресивни деца, просто защото така са расли, така са гледани. Той е отишъл да пита какво става, защо го удряш, той не е отишъл да агресира“, каза пред БНТ майката на пострадалото момче Милка Текелиева.

Макар да се разпространява снимка на предполагаемия извършител, вече седмица той все още се издирва от полицията.

„Десетки, близо до стотици са охранителите, които охраняват такова голямо мероприятие. Това, което фактически затруднява намирането е именно, че те са наети конкретно за вечерта на Джулай морнинг. Това разбира се създава затруднение, те биват наемни от различни краища на страната“, обясни гл. инспектор Николай Ангелов, началник на РУ-Созопол.

По първоначална информация нападателят е бил нает от фирмата „Делта гард“, която стана популярна покрай скандала „Осемте джуджета“, когато Илия Златанов обяви, че бизнесът му е бил отнет от бившия следовател Петьо Петров-Еврото с помощта на МВР и охранителната фирма, съобщава Нова.

„Нападателят не е наш служител. Направихме проверка по снимка, но не успяхме да го заловим. Отговорникът, който е допуснал това нещо да се случи, беше уволнен”, посочи Антон Великов, представител на „Делта гард“.

Въпросната вечер е била охранявана от 52-ма служители на фирмата.

„Последствията от цялото нещо са стресът, шокът, травмата, да ходя по болници, по спешни…, вече съм свалил около пет килограма само за седмица, мога да ям само със сламка“, коментира пострадалото момче.

От МВР не потвърдиха версията на „Делта гард”, а по-скоро заговориха за охранител, който е нает само за конкретното събитие.

„Това, което затруднява намирането, е, че те са наети конкретно за Джулай морнинг. Не говорим за охранители, които охраняват едно и също заведение. Те биват наемани от различни краища на страната. Това е нещото, което ни затрудни, но до няколко дни ще бъде намерен и задържан”, увери началникът на Районно управление на МВР в Созопол Николай Ангелов, цитиран от Нова.

Ако извършителят бъде установен, ще бъде задържан, уверяват от полицията.