Начало Свят От 19 май: Заобикалянето на евросанкциите ще се наказва със затвор

От 19 май: Заобикалянето на евросанкциите ще се наказва със затвор

74
Европейски съюз

Първоначално влизането в сила на наказателната отговорност в Европейския съюз за избягване на санкциите е отложено до 19 май, според изявление на Европейската комисия, публикувано днес.

Според това изявление, новите правила, които хармонизират наказателната отговорност и санкциите за нарушения на забраните, вече са в сила. Те гарантират, че такива нарушения ще бъдат подлагани на наказателни разследвания и преследвания в държавите-членки на ЕС. Списъкът с престъпления включва непозволеното размразяване на сметки, нарушаване на забраните за влизане и предоставяне на ограничени финансови услуги, цитира „Сега“.

На 12 април Съветът на ЕС одобри списъка с престъпленията. В онова време той заяви, че държавите-членки трябва да гарантират, че нарушенията на санкциите на ЕС се преследват с ефективни и пропорционални наказателни мерки, подходящи за престъплението. Според този документ, умишленото нарушаване на санкциите трябва да бъде изолирано с лишаване от свобода като най-строгото наказание. Нарушителите на ограничителните мерки на ЕС могат също да бъдат облагани с глоби, уточни Съветът.

Вижте повече новини от днес тук