Начало България От ДПС сме готови да съдействаме за преодоляване на щетите от бедствията...

От ДПС сме готови да съдействаме за преодоляване на щетите от бедствията в Турция, посочи Делян Пеевски

64
От ДПС сме готови да съдействаме за преодоляване на щетите от бедствията в Турция, посочи Делян Пеевски

Председателят на ДПС Делян Пеевски изрази съчувствие към пострадалите от бедствията в Турция. Това се посочва в позиция на Движението, публикувана на официалната интернет страница на партията. 

Пеевски заяви, че ДПС и лично той са готови да съдействат за преодоляване на щетите и последствията от бедствията.

Като председател на ДПС, споделям дълбоката скръб от трагичното събитие, настъпило в резултат на експлозията на природен газ в „Торбалъ“. Бог да се смили над загиналите в този тъжен инцидент и желая бързо възстановяване на ранените, каза още Делян Пеевски, цитиран от партията.

Председателят на ДПС изказва искрените си съболезнования на семействата на загиналите и пожелава на ранените бързо възстановяване. „Споделяме от сърце вашата болка и сме солидарни с вас в тези трудни дни“, заяви още Пеевски и добави: „Дано никога повече не се случват такива трагедии“.

БТА припомня, че петима души загинаха, а 57 души бяха ранени при газова експлозия в турския град Измир, предаде ДПА, като се позова на турската телевизия Си Ен Ен Тюрк. Представители на местните власти казаха, че някои от ранените са в тежко състояние. Те са настанени в четири болници. Взривът е станал в ресторант квартал „Торбалъ“ в Измир.