Начало България Отбелязваме Световния ден на околната среда

Отбелязваме Световния ден на околната среда

34
България, природа

Днес се отбелязва Световният ден на околната среда с различни инициативи като почистване на замърсени терени, садене на растения, походи и конкурси в планината и музикални концерти. Мотото тази година е „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration“.

Събитията се провеждат с подкрепата на регионални инспекции по околна среда и водите и включват разнообразни дейности като беседи и концерти. Тази година фокусът е върху пустинните територии и устойчивостта на сушата.

В София празникът ще бъде отбелязан с концерт, а празничните събития включват и посещение на парк „Ямача“ с деца от Хасково, екологични игри и състезания, както и уроци и игри в детски градини и училища във Варна.

Също така ще бъдат наградени участниците от видеоконкурса „Природата – това съм аз“ и ще се проведат различни акции като почистване на замърсени терени, засаждане на семена и дискусии за зелената енергия. Празненствата за Световния ден на околната среда ще продължат и утре с откриване на пътуващата изложба „Резерват Мантарица през четирите сезона“ в село Дорково.

Информация за събитията по случай Световния ден на околната среда може да намерите тук

Още новини от деня – четете тук