Начало Новини Около 130 участници се очакват за Българо-турски дамски бизнес форум в Търговище

Около 130 участници се очакват за Българо-турски дамски бизнес форум в Търговище

64
Индустриален парк за 34 милиона лева ще бъде изграден по проект в Търговище

Около 130 се очаква да бъдат участниците в Българо-турски дамски бизнес форум в Търговище. Събитието, което започва днес, в комплекс „Белият кон и Рай“ край града.

Организатори са Българско-турският дамски бизнес клуб и Генералното Консулство на Република Турция в Бургас, в партньорството на Община Търговище, поясни за БТА Гюлджан Ахмедова – регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб, която ще открие форума.

Очаква се за присъстват основателите на българо-турския дамски бизнес клуб Тюркян Тюркер и Ивелина Рускова. Елмас Аслан – председател на сдружение предприемчиви жени в Одрин и регионален председател на ТОББ – най-голямата организация, обединяваща бизнес камарите в Турция за област Мармара, Младен Велев – директор на дирекция „Интернационализация на малките и средните предприятия“ в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. 

Гостите ще бъдат приветствани от генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун, от народния представител Джейхан Ибрямов и кмета на Търговище Дарин Димитров. 

В срещата в Търговище ще участват още Ирина Николова – началникът на политическия кабинет на Министерството на икономиката и индустрията и Веселина Минчева, заместник-министър на иновациите и растежа. 

Програмата предвижда два панела. 

Възможностите за инвестиции и развитие на женското предприемачество ще представи Ивелина Рускова. Секретарят на община Търговище Христалина Халачева ще обяви подробности около проект за изграждане на Индустриален парк в Търговище. Кметът на Антоново Хайредин Мехмедов ще застъпи възможностите за инвестиции в региона. По темата „Инструменти и държавна подкрепа на бизнеса“ ще говори Стамен Янев – член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие. 

Управителят на фирма „Гласко“ ООД ще разгледа въпроса за развитието на бизнеса в региона. На тема „Европейски проекти за бизнеса“ ще застъпи Биляна Тончева – собственик и управител на фирма „Еко Глоуб“.  Свое виждане по темата за жените в бизнеса ще представи и Биляна Георгиева – изпълнителен директор на бизнес медията „Лидер БГ“. 

„Този форум цели да обедини жени с различни бизнеси в България  Турция, както и да създаде контакти и евентуални партньорство. Заедно с това и да представи на регионално ниво организацията като клуб. Имаме идея всеки участници във форума да си тръгнат с нещо полезно“, допълни още Гюлджан Ахмедова.