Начало Водещи Обявиха номинациите за 96-ите награди „Оскар“. Кои са фаворитите?

Обявиха номинациите за 96-ите награди „Оскар“. Кои са фаворитите?

69
номинациите Оскар

Имената на Брадли Купър, Килиън Мърфи, Пол Джиамати, Ема Стоун и Лили Гладстоун са сред номинираните за „Оскар“ за най-добър актьор и актриса в главна роля.

Брадли Купър е номиниран за изпълнението си във филма „Маестро“, Килиън Мърфи за ролята си в „Опенхаймер“, Пол Джиамати за филма „Останалите“ (The Holdovers), Лили Гладстоун за „Убийците на цветната луна“ и Ема Стоун за „Клети създания“.

За най-добра актриса в главна роля са номинирани Анет Бенинг, Лили Гладстоун, Сандра Хюлер, Кери Мълиган и Ема Стоун за техните изяви в различни филми.

Филмите „Опенхаймер“ и „Барби“ са сред номинираните за „Оскар“ за най-добър филм, заедно с други заглавия като „Маестро“, „Американска литература“ и „Минали животи“.

Наградата за най-добър режисьор ще бъде спорена от Жустин Трие, Мартин Скорсезе, Кристофър Нолан, Йоргос Лантимос и Джонатан Глейзър за техните филми.

В останалите категории се представят имената на номинираните актьори и актриси за второстепенни роли, като Робърт де Ниро, Робърт Дауни младши, Стърлинг Браун, Чарлз Мелтън, Марк Ръфало, Емили Блънт, Давайн Джой Рандолф, Даниел Брукс, Америка Ферера и Джоди Фостър.

Имената на номинираните за наградите „Оскар“ бяха обявени от актьорите Зази Бийц и Джейк Куейд, а церемонията по връчването им ще се проведе на 10 март в Лос Анджелис.

Още новини от деня – четете тук