Начало Водещи Обичат Русия, но не се възползват от поканата на Путин да живеят...

Обичат Русия, но не се възползват от поканата на Путин да живеят там

74
Обичат Русия, но не се възползват от поканата на Путин да живеят там

След ексцесиите в последното заседание на НС преди разпускането му от „Стършел” предложихме на големите медии – най-вече на националните телевизии, да обявят „санитарен кордон” за политици от „Възраждане” и ИТН.

Тези кандидати за народни водачи не гостуват в телевизионните студия, за да излагат политически възгледи и идеи, а за да се надприказват с водещите и да ги обиждат, да плямпат лъжи и да хвърлят кьорфишеци по политическите си опоненти. Нахални са, настъпателни и агресивни.

Не изслушват и не отговарят на журналистически въпроси, а поучават водещите, диктуват им как да се държат, сякаш са им началници. Остава да им изтръгнат микрофоните, както направиха в парламента.

Най-ярките такива студийни „плямпала” са Тошко Африкански, слугата на Слави, и възрожденеца Копейкин.

Костя Костадинов особено се изяви в предизборното си участие в сутрешния блок на бТВ. Още със сядането си в студиото, той започна да се заяжда с водещата Мария Цънцарова и да я обвинява в престъпление – още не може да й прости, че преди 2 и повече години, когато възрожденците твърдяха, че ваксините против Ковид „чипират”, „убиват” и прочие глупости, Мария Цънцарова направи разследване, в което разкри, че възрожденските лидери са ваксинирани.

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Това за „възрожденците” си е типично – те говорят против еврото, но влоговете им са в евро, приказват срещу ЕС, но ползват всички привилегии от еврочленството, обичат Русия, но не се възползват от поканата на Путин да живеят там.

Между другото, след като Кремъл обяви покана и облекчен паспортен режим за всички европейци, които искат да избягнат „еврогейската неолиберална диктатура” и да се заселят в Русия,

150 души от разни страни на ЕС, са се възползвали.

Сред тях няма нито един българин. Интересно, какво чакат такива путинолюбители като Николай Малинов и русофилите му, Костадинов и възрожденците му…

Kакто и медийните апологети на „другата гледна точка” като Дачков и Карбовски. Давайте към Москва, друзя, втора покана може и да няма!

Освен към журналистите, които не им изнасят, копейките са агресивни и към друго съсловие – към учителите.

Стана известен скандал в Националната природо-математическа гимназия, където депутат от „Възраждане” вдига предизборни пушилки, заплашва учители и директора с уволнение.

Сигурно доста хора гледат с насмешка на копейките и на предводителя им. Костя на екран – то си е смешно явление, особено когато върти очи и суче абсурдни тези, а гласецът му стига до фалцет.

Но копейките не са безопасни игли. Преди стотина години нормалните хора в Германия са се присмивали на един налудничав ефрейтор. А по-късно ефрейторът идва на власт с избори, за да запали света.

Сега, преди поредните предсрочни избори, много избиратели казват, че не искат да гласуват – нямало за кого.

Може да няма „за”, но има „против” – против копейките!

Дойдат ли такива на власт, тогава и да искаме да гласуваме, няма да можем. Нали ще ни пращат в Белене.

Заглавието е на редакцията на ДЕБАТИ.БГ.