Начало Водещи Николоски: С искането за оставката ми Бойко Борисов се намесва във вътрешните...

Николоски: С искането за оставката ми Бойко Борисов се намесва във вътрешните работи на РСМ

34
Александър Николоски Снимка: БГНЕС
Александър Николоски
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът на Северна Македония Александър Николоски определи като пряка намеса във вътрешните работи на страната искането на подаде оставка, което отправи преди дни председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Припомняме, че тогава Борисов реагира така на думите на Николоски, че домакините на президента на РСМ Гордана Силяновска в София са „нецивилизовани“ и „мизерни“.

В интервю за телевизия Сител Александър Николоски оцени изявлението си като честно и най-малкото, което е можел да каже за липсващото държавно знаме на Северна Македония в българското президентство по време на посещението на Гордана Силяновска.

Заяви, че думите му са били съгласувани с премиера на страната Християн Мицкоски. Коментира и искането за оставка, отправено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това, което Бойко Борисов направи, само показва какво всъщност искат те, а именно да диктуват политическите процеси в Северна Македония. Да видим кой ми иска оставка? Олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада. Бивш премиер, обвинен в корупция. Председател на политическа партия с ясни проруски позиции, която не признава (Северна) Македония“, каза Николоски.

Той заяви още, че ако от Скопие са били пускали ноти за всичко обидно, изречено от политиците в България по отношение на Северна Македония, е трябвало само с това да се занимават.

По думите на Николоски „главният проблем е, че в България има група от двадесетина политици и историци, които нямат какво да предложат на хората и единствената тема, която им предлагат е (Северна) Македония, но понеже народът в България не е наивен, излизат да гласуват 30 процента и има седми поред избори“: „Тази група от 20 политици и историци успя да развали приятелските отношения между двата народа, в резултат на което тези отношения са на рекордно ниско ниво“, заяви Николоски.

На въпрос има ли с кого правителството на Северна Македония да разговаря в България, Николоски каза, че „в България неминуемо ще задухат нови ветрове“, а с кого да се говори има, отбелязва БНР.