Начало България Николай Марков: Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи...

Николай Марков: Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар

144
Николай Марков
Николай Марков/ Снимка: БТА

Изявлението на Николай Марков, че няма да се оттегли от поста председател на парламентарната група (ПГ) на „Величие“, беше обявено в предаването „Тази сутрин“ по бТВ, където сподели за разрива във взаимоотношенията в партията.

Марков разкри, че разделението между него и Ивелин Михайлов настъпи, когато Михайлов заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги задържа от 15:00 до 19:30 часа. Той ясно му посочил, че такова задържане на депутати, отнемането на техните телефони и лишаването им от комуникация представлява престъпление. Този постъпък може да доведе до лишаване от свобода до 10 години, сподели председателят на ПГ на „Величие“.

Заключването на депутатите станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за правилника на Народното събрание, поясни Марков.

Михайлов продължи с обвиненията към тях и призова хората да го линчуват за предателство, което Марков отрече. Той сподели, че проблемът се задълбочил, когато поискал от всички депутати бизнесът на Михайлов да бъде разделен от партийната дейност.

На последната национална конференция на „Величие“ Николай Марков бил поздравен като председател на партията от г-жа Албена Пекова, а именно се подписа протокол. Въпреки това, излезе наяве, че тя не е предала документите към съда, което Николай Марков нарече документална измама.

Виктория Василева, заместник-председател на Народното събрание и депутат от „Величие“, също потвърди наличието на натиск върху партията. Тя призна, че получава заплахи за живота си отвън и отвътре.

Открито беше споделено, че шестима депутати от „Величие“ подадоха заявление за напускане на парламентарната група. Това доведе до фактическото разпадане на групата, тъй като се изисква минимум 10 народни представители за съставянето й.

По време на днешното заседание на парламента, Виктория Василева от „Величие“ беше освободена предварително от поста си като заместник-председател на Народното събрание, като това обявление беше направено без обсъждане и гласуване.

За още новини посетете тук