Начало Култура Нетното богатство на Доналд Тръмп спада все повече – с над 2...

Нетното богатство на Доналд Тръмп спада все повече – с над 2 милиарда долара този месец, а акциите намаляват

49
Доналд Тръмп в затвора
Снимка: БГНЕС

Спадът в нетното състояние на бившия президент Доналд Тръмп достигна около 475 млн. долара на четвъртък, след като акциите на Trump Media продължиха да падат. Това намали стойността на неговите акции в компанията за социални медии с над 2 млрд. долара през този месец.

Акциите на Trump Media & Technology Group, които са под владението на Тръмп и включват платформата за социални медии Truth Social, се понижиха с над 13% до 27,17 долара в четвъртък сутринта.

Стойността на неговите акции в компанията – общо 114,75 млн. акции – намаля с почти 65% от 3,5 млрд. долара на 3,1 млрд. долара.

Цената на акциите на Trump Media спадна с около 43% от началото на месеца, когато достигнаха на над 49 долара. Това намали стойността на акциите на Тръмп в компанията на стойност 5,6 млрд. долара с около 2,4 млрд. долара.

Forbes оценява текущото му нетно състояние на 5 млрд. долара, след като намаля с близо 8% на четвъртък.

4,1 милиарда долара. Това е с колкото нарасна неговото нетно състояние, когато Trump Media стана публична на 26 март. Тогава цената на акциите на компанията достигна връх от 79,38 долара.

Forbes изчисли, че стойността на Trump Media е между 40 и 90 млн. долара, използвайки сходни показатели като среден приход на потребител и отношението цена-продажба, които се използват за определяне на стойността на други компании в социалните медии.

Спадът на акциите на Trump Media се добавя към предходния спад тази седмица, след като акциите на компанията за социални медии паднаха с около 10% във вторник. Сливането на компанията с Digital World Acquisition Corp. я направи публична.

Trump Media успя да влезе на пазара без нормалните регулаторни процедури за публично предлагане, тъй като Digital World е позната като компания със специална цел. След публичния стартиран акциите на компанията на Тръмп претърпяха нестабилни колебания, включително спад от близо 20% след осъждането му по делото за парите за мълчание.


Статията е налична и в Forbes